dilluns, 16 de juny del 2008

La televisió també és 2.0

Us parlava en l'anterior post del periodisme 2.0, del periodisme participatiu o periodisme ciutadà. Un concepte discutit i discutible ja que no tothom veu amb bons ulls que, pel fet que una persona sense coneixements ni experiència pugui penjar una informació a la xarxa, es pugui parlar de periodisme. Això és cert, com també ho és que la credibilitat de la notícia no és la mateixa quan penja d'una capçalera reconeguda i està signada per un professional amb credibilitat.

Tot i això, també cal reconèixer que la creació i la difusió de la informació està canviant irremeiablement i el periodisme tradicional s'haurà d'anar adaptant a aquesta nova realitat.

En aquest sentit vull comentar-vos l'aparició d'una nova eina, que complementa la que us presentava en l'anterior post: l'aparició del portal Envivoahora.

Envivoahora és un portal d'emissions en streaming, que permet a qualsevol persona emetre, en directe i de forma gratuïta, senyal de vídeo a través d'Internet. Per fer-ho, es necessita una càmera, o qualsevol altre aparell que permeti captar imatges, connectada a l'ordinador i una connexió ADSL.

L'empresa que ha tirat endavant aquest projecte té pensat, per més endavant, desenvolupar també una televisió a la carta www.tuhaceslatv.com, però encara no és operativa.
També serà un servei gratuït en què els usuaris podran crear un canal televisiu propi.

El món de la informació està canviant i nosaltres, tots els usuaris de la xarxa, en som culpables, per bé i per mal.
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.